Spaghetti met garnalen en szechuanpeper

Dit Chinese ingrediënt geeft je pasta net dat beetje extra!

spaghetti garnalen
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
20

rauwe ongepelde tijgergarnalen

2 tl.

szechuanpeperkorrels

500 g

spaghetti

300 g

snijbonen, gesneden

2 el.

olijfolie, plus extra om te besprenkelen

2

tenen knoflook, fijngehakt

4

lente-uitjes, in dunne ringen

2

rode pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt

versgemalen zwarte peper en zout

Extra

vijzel

Bereidingswijze
Bereiding

Pel de garnalen, maar laat aan enkele garnalen het staartstuk zitten. Verwijder het zwarte darmkanaal bovenop de garnalen. Maal de szechuanpeperkorrels in een vijzel fijn.Kook de spaghetti beetgaar; voeg halverwege de kooktijd de snijbonen toe en kook ze met de spaghetti mee.

Verhit intussen de olie in een ruime pan of wok en bak knoflook, lente-uitjes en rode pepers 30 sec. Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend 2-3 min op hoog vuur tot ze gaar en roze van kleur zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen met staartjes even uit de pan. Giet de pasta en snijbonen af en meng door de garnalen. Verdeel de spaghetti over diepe voorverwarmde borden en leg er de garnalen met staartjes op. Bestrooi met de szechuanpeper.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis