Quiche met zalm

Want quiche is altijd een goed idee.

Quiche met zalm
RECEPTUUR YVETTE VAN BOVEN - FOODSTYLING CLAARTJE LINDHOUT - STYLING ANNELIES MORRIS - FOTOGRAFIE JAN LUIJK
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten

klontje boter

7

plakjes bladerdeeg, ontdooid

1/2

bleekselderij, fijngesneden

1

ui, gesnipperd

15 g

(klein bosje) dille, gehakt

mespunt cayennepeper

1

blik zalm (400 g), uitgelekt

200 g

geraspte kaas

250 mL

room

4

eieren

Extra

ingevette springvorm van 24 cm ø, bakpapier, bonen om blind mee te bakken.

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven op 180ºC. Knip een cirkel bakpapier ter grootte van de bodem van de springvorm, bestrijk met boter en leg in de vorm. Beleg de vorm met de bladerdeegplakjes. Laat ze iets overlappen en druk de randen aan met een vork. Leg er een groot vel bakpapier in en vul de vorm met een grote zak gedroogde bonen. Bak 11-12 min, verwijder dan het papier met de bonen en bak nog eens 6-7 min.

Smelt intussen de boter in een koekenpan. Fruit de bleekselderij en de ui aan, draai het vuur zachter en laat 15 min zachtjes smoren. Doe over in een grote kom en schep de dille, cayennepeper, zalm en de meeste kaas erdoor. Bewaar een beetje kaas voor op de bovenkant. Breng op smaak met zout. Vul de bladerdeegvorm met het mengsel. Kluts de eieren met de room. Giet over de vulling en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak in de oven in 30 min goudbruin en gaar. Serveer met een groene sla.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis