Gestoofde octopus in rode wijn

Octopus + rode wijn = heaven.

gestoofde-octopus-in-rode-wijn
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten

kleine octopusjes, schoongemaakt

100 mL

olijfolie

1

rode ui, gesnipperd

2

teentjes knoflook, fijngehakt

2

glazen rode wijn

6

rode wijnazijn

1 tl.

suiker

1 el.

tomatenpuree

1 el.

gehakte tijm

zout, peper

2 el.

gehakte tuinkruiden

Bereidingswijze

Bak ui, knoflook en tijm in hete olijfolie. Voeg de octopusjes toe en bak deze 2 min. mee. Voeg rode wijn, wijnazijn, suiker, tomaten en tomatenpuree toe en breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur ongeveer 2 uur doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de kruiden. Lekker met ciabatta.


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis