Groene blaadjes met radijs, gerookte makreel en sesamdressing

Oeh, de ultieme fris-lichte salade!

makreel recept
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
100 g

gemengde jonge blaadjes, bijv zuring, veldsla, postelein, raapstelen, jonge rucola of spinazie

1

bosje radijs met groen

1

stengel bleekselderij

100 g

gerookte makreelfilet

50 g

Chinese preischeuten of een andere kiemgroente

Voor de dressing
3 el.

zonnebloemolie

1 el.

sesamolie

3 el.

mirin

1 el.

Japanse sojasaus

Bereidingswijze
Bereiding

Was en droog de slablaadjes. Bewaar 8 radijsjes met groen. Snij het groen van de overige radijsjes en snij ze in plakjes. Snij de bleekselderij in stukken van ca 7 cm en snij elk in 3 repen. Pluk de makreelfilet in stukjes. Roer de olies, mirin en sojasaus tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de blaadjes, plakjes radijs en bleekselderij met de dressing en verdeel over 4 borden. Verdeel de vis erover en garneer met de hele radijsjes en een pluk preischeuten.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis