Rode mul met chermoula

Een heerlijk Marokkaans gerecht.

rode-mul
Saskia van Osnabrugge
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
8

hele mullen (rouget), schoongemaakt en geschubd

Voor de chermoula (spreek uit: tsar milah)

plukje saffraan

3

tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes

3

geroosterde paprika’s, in blokjes

bosje koriander, gehakt

bosje munt, gehakt

bosje bladpeterselie, gehakt

sap van 1 citroen

2 tl.

geroosterde komijnzaadjes, grof gemalen in een vijzel

peper en zout uit de molen

olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180ºC. Week voor de chermoula de saffraan in 3 el warm water. Schep alle overige ingrediënten door elkaar. Roer op het laatst de geweekte saffraandraadjes met het vocht erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg de vis in een braadslee, giet de helft van de chermoula erover en zet 7 min in de hete oven. Schep als de vis gaar is de andere helft van de saus erover en serveer met brood en een groene salade.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis