recept verse pasta
Philips

SPONSORED
Zelf pasta maken lijkt iets voor echte experts met zeeën van tijd. Maar dat is het niet. Met de Philips Viva Collection Pasta- en noedelmaker zet je in een oogwenk kakelverse pasta op tafel.  

Philips pastamachine
De Philips Viva Collection Pasta- en noedelmaker produceert in slechts achttien minuten 450 gram perfecte pasta. Volautomatisch, dus ook koks met twee linkerhanden kunnen er prima mee uit de voeten. De machine wordt geleverd met vormschijven voor spaghetti, penne, fettuccine en lasagne. Voor wie meer wil, zijn er accessoires voor bijvoorbeeld papardelle en tagliatelle verkrijgbaar. Alles is compact vormgegeven, dus de pastamaker staat nooit in de weg. 

Zelf pasta maken
Zelfgemaakte pasta heeft een verfijnde smaak en textuur. Maar dat is niet het enige pluspunt. Als je zelf pasta maakt, weet je ook precies wat erin gaat. Je kunt dus kiezen voor biologische of glutenvrije ingrediënten. De twist, die geef je ook zelf. Voeg bijvoorbeeld spinaziesap of bietensap toe om een extra kleurige en smaakvolle pasta te maken.

Recept: tagliatelle met coquilles en pesto

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
500 g

semolabloem

1

ei

groene pesto

1

teentje knoflook, geperst

12

coquilles

1

bos groene asperges

klein bakje zeekraal

olijfolie

15 blaadjes verse basilicum

Extra

4 sint-jakobsschelpen

Philips pastamachine

Bereidingswijze
Bereiden
  1. Maak de pasta door de semolabloem in de pastamachine te doen en aan te vullen met water en het ei. Als de pasta eruitkomt, snij deze dan om de 10 cm af. Dan mengt hij beter. Kook de pasta beetgaar in ruim water met wat zout en snij intussen de asperges in stukjes.
  2. Giet een scheut olie in een koekenpan of wok en bak de coquilles max 30 sec op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe er de asperges en knoflook in. Bak 2 min op laag vuur. Voeg nu de tagliatelle, pesto, zeekraal en coquilles toe. Roer om en verwarm op laag vuur.
  3. Bestrooi met de verse basilicum en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta eventueel in sint-jakobsschelpen.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis