Salade van slaharten, appel en walnoten met sprotjes

Fris, hartig en vol van smaak!

image
Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 10 minuten
Ingrediënten
2

soorten sla, bijv radicchio en kropsla

2

stronken witlof en roodlof

12

gerookte sprotfilets

1

rode appel, in parten en besprenkeld met citroensap

2

bosuitjes, schuin in stukken

1

hand walnoten

5 el.

crème fraîche

2 el.

mayonaise

1 el.

gehakte dille

2 el.

geraspte Parmezaanse kaas

limoen (sap en rasp)

Zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwijder eventuele minder mooie buitenste slabladeren en gooi ze weg. Pel de sla af tot je de slaharten overhoudt. Dit is het jongste en lekkerste deel van de sla. Was de sla en snij de slaharten in vieren. Roer de crème fraîche, mayonaise, dille, parmezaan, limoenrasp en het limoensap met evt een el water tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel appel, bosui en walnoten over de slaharten en slabladeren. Schenk de dressing erover en garneer met de sprotfilets.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis