Gemarineerde ansjovis

Lekker als voor- of hoofdgerecht met een gemengde salade, of op dikke sneden geroosterd brood, ingewreven met een halve teen knoflook.

zomerse-lichte-gerechten
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
30

verse ansjovisjes

4

bosuitjes

1 tl.

korianderzaad

1 tl.

jeneverbessen

wittewijnazijn

olijfolie

peper en zout uit de molen

sap van 4 citroenen

2

kruidnagels

2

laurierblaadjes

Bereidingswijze
Bereiding

Vraag de visboer de visjes schoon te maken of doe het zelf, het is erg makkelijk. Houd telkens een ansjovis onder de koude kraan en wrijf met je duimtoppen die paar schubben eraf. Trek de kop eraf – de ingewanden komen dan vanzelf mee. Laat je duimen aan weerszijden langs de graat glijden om hem los te maken, knip met een schaar de graat eraf maar laat het staartje zitten. Spoel de visjes goed schoon en leg ze op een laag keukenpapier.

Snij de bosuitjes in ringen. Meng in een lage schaal wat van de bosuitjes met een beetje korianderzaad en jeneverbessen plus 2 tl azijn. Leg hierop een rij ansjovisjes naast elkaar en druppel er 1 el olijfolie over. Bestrooi met peper en zout. Maak opnieuw een laag van bosui, korianderzaad, jeneverbessen, etc. en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag ansjovis. Bedek met olijfolie, schenk het citroensap erover en leg de laurierblaadjes en de kruidnagels erop.

Zet de ansjovis afgedekt in de koelkast en marineer ze minstens 2 dagen, maar maximaal 8 dagen. Haal de ansjovis tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te kunnen eten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis