Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel

Supersimpel, supersnel én met duurzaam gevangen vis.

brunch-recepten
Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
600 g

rode bieten of evt voorgekookte bieten

2

Elstars of andere appels, in blokjes

1

scheutje olijfolie

1

klontje boter

4 el.

zure room

8

takjes dille, fijngehakt

2

stronkjes roodlof

400 g

gestoomde makreelfilet van Atlantische horsmakreel

1 el.

kappertjes

shio purple cress, ter garnering

Bereidingswijze

Kook de ongekookte bieten ongeschild in ruim water met wat zout in een afgesloten pan in ca 40 min gaar. Ontvel en snij in kleine blokjes.

Meng de appelblokjes door de bietjes en roer de zure room erdoor en wat van de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel een paar rauwe roodlofblaadjes over de borden. Leg er wat van de bietensalade op en versier de borden met grove stukken makreel, kappertjes, dille en shiso purple.

Fotografie, culinaire foodstyling en beeldbewerking Twentyten (Didier van der Heijden, Anna Kooiman en Lisette Hesselink), styling Cindy Berg

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis