Roze salade met biet, roodlof en gestoomde makreel
Supersimpel, supersnel én met duurzaam gevangen vis.

rode bieten of evt voorgekookte bieten
Elstars of andere appels, in blokjes
scheutje olijfolie
klontje boter
zure room
takjes dille, fijngehakt
stronkjes roodlof
gestoomde makreelfilet van Atlantische horsmakreel
kappertjes
shio purple cress, ter garnering
Kook de ongekookte bieten ongeschild in ruim water met wat zout in een afgesloten pan in ca 40 min gaar. Ontvel en snij in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes door de bietjes en roer de zure room erdoor en wat van de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel een paar rauwe roodlofblaadjes over de borden. Leg er wat van de bietensalade op en versier de borden met grove stukken makreel, kappertjes, dille en shiso purple.
Fotografie, culinaire foodstyling en beeldbewerking Twentyten (Didier van der Heijden, Anna Kooiman en Lisette Hesselink), styling Cindy Berg