Zo maak je zelf de lekkerste taco's uit de taquería thuis
We zijn verliefd op de kleine taquería's in Mexico en de VS, waar de lekkerste taco’s worden gemaakt en verkocht: kleine maistortilla’s belegd met inventieve toppings en salsa’s. Met deze taco’s creëer je een taquería-gevoel voor thuis.

12 kleine of 8 middelgrote maistortilla's
flinterdun gesneden witte kool
zure room
rode ui
avocado gepeld en in blokjes
tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
rode ui, kleine, gesnipperd
sap van limoen
rode peper, fijngehakt (zaadjes evt verwijderd als de peper erg heet is)
korianderblaadjes, een handje en fijngehakt
olijfolie
tenen knoflook, fijngehakt
kleine courgette, in kleine blokjes
gepelde kleine rauwe garnalen
(gerookt) pittig paprikapoeder
(chipotle) hot sauce voor erbij
Meng in een schaal alle ingrediënten voor de koolsalade, breng op smaak met zout en peper. Meng in een andere schaal de ingrediënten voor de salsa, breng op smaak met wat zout. Zet tot gebruik in de ijskast.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de blokjes courgette toe en bak al omscheppend 3-4 min tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en bak mee tot ze gaar zijn en roze kleuren.
Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet alle schalen plus tortilla’s en hot sauce op tafel. Schep wat van de koolsalade, garnalen en salsa in het midden van een tortilla, besprenkel met wat hot sauce. Klap de taco’s dubbel en eet ze met je handen.