Koolvispapillotten met citrusfruit

Magimix lanceert twee nieuwe producten voor de CookExpert. Om dat te vieren delen we het ultieme CookExpert-recept met je, wat je maakt met de nieuwe XXL stoomkoker.

koolvispapillotten
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

wortel (100 gram)

1

kleine courgette (150 gram)

1/2

venkelknol (100 gram)

1/2

roze grapefruit 

1

kleine sinaasappel

1

limoen

1

scheutje olijfolie

4

kefirblaadjes (naar keuze)

4

koolvisfilets (480 gram)

500 mL

water

zout

versgemalen peper

Extra

Magimix Cook Expert

midi-kom

raspschijf 4mm

rvs-kom

stoommand

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de raspschijf.Was en schil de groenten. Rasp de groenten met het foodprocessor-programma. Verdeel de grapefruiten sinaasappel in partjes en snijd de limoen in fijne schijfjes.
  2. Knip vier rechthoeken bakpapier of aluminiumfolie van circa 30 x 20 centimeter.
  3. Zet de rvs-kom op de machine en vul deze met het water. Zet de stoommand in de kom. Giet een
    scheutje olijfolie op de rechthoeken en leg de kefirblaadjes erop. Bedek ze met de geraspte groenten en laat
    de papillotten in de schaal vijftien minuten gaar stomen (zonder ze af te dichten) op het programma
    'stomen' voor een al dente-gerecht. Laat ze vijf minuten langer stomen als je zachtere groenten wilt.
  4. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak. Voeg de vis aan het einde van het programma aan de
    pakketjes toe en bedek de vis met de partjes citrusvruchten en een schijfje limoen. Maak de papillotten dicht
    zoals kleine cadeaupakjes en vouw de uiteinden naar onderen om.
  5. Schakel het programma 'stomen' opnieuw twintig minuten in op 100 graden Celcius.

Het gerecht maak je pittiger door twee of drie dunne reepjes gember aan elke papillot toe te voegen voordat ze gestoomd worden.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis