Gegrilde zalm met citroen en tijm

Heerlijk zomers en fris.

gegrilde-zalm-met-citroen
Jérôme Bilic
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten

korianderzaad

roze peperkorrels

anijszaad

biologische zalmfilets met huid à ca 150 g

sap van 2 limoenen of kleine citroenen

olijfolie, plus extra

takjes citroentijm, blaadjes gerist en evt gekneusd

zout en versgemalen peper

Extra: vijzel, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Maal in een vijzel koriander, peper en anijszaad fijn. Beleg een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Leg de zalmfilets met de huidkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met de gemalen specerijen en wat zout en peper. Zet de bakplaat onder de grill in de oven en gril de zalmfilets in 8-10 min net gaar.

Klop intussen in een kom met een garde het limoen- of citroensap met de olie, tijm en wat zout tot een dikke dressing. Serveer de citroendressing apart bij de zalmfilets. Lekker met gestoomde krieltjes en groene groente.

Vervang de zalmfilet eventueel door zeebaarsfilets met huid

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis