Met kruidenboter en parmezaan gegrilde sint-jakobsschelpen

Als dit geen show stopper is....

gegrilde-sint-jakobsschelpen
Jérôme Bilic
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten

sint-jakobsschelpen

versgeraspte parmezaan

boter op kamertemperatuur

kleingesneden fijne kruiden (bijv bieslook, kervel, peterselie en dragon)

mespunt piment

zout en versgemalen witte peper

olijfolie

Extra: bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Vet een vel bakpapier in met olijfolie en leg dit op een bakplaat.Dep de sint-jakobsschelpen droog en leg ze op de bakplaat. Meng de boter met de kruiden, een flinke mespunt piment, wat zout, peper en 2-3 el olijfolie. 

Smeer op elke sint-jakobsschelp wat van deze kruidenboter. Strooi de parmezaan erover. Schuif de bakplaat 15-20 cm onder het grillelement en rooster de sint-jakobsschelpen in 5-6 min nét gaar. Verdeel ze over warme borden en druppel er wat van het bakvocht over.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis