Met kruidenboter en parmezaan gegrilde sint-jakobsschelpen

Als dit geen show stopper is....

gegrilde-sint-jakobsschelpen
Jérôme Bilic

Makkelijk, snel, verfijnd en vol smaak. Dit voorgerecht met coquilles met kruidenboter en Parmezaan heeft het allemaal. Wordt dit jouw voorgerecht tijdens kerst? 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
6

sint-jakobsschelpen

60 g

boter op kamertemperatuur

2 el.

kleingesneden fijne kruiden (bijv bieslook, kervel, peterselie en dragon)

30 g

versgeraspte parmezaan

1

mespunt piment

Bereidingswijze
  1. Verwarm de ovengrill voor. Vet een vel bakpapier in met olijfolie en leg dit op een bakplaat. Dep de sint-jakobsschelpen droog en halveer ze zodat je 12 halve coquilles hebt. Leg ze op de bakplaat. 
  2. Meng de boter met de kruiden, een flinke mespunt piment, wat zout, peper en 2-3 el olijfolie. 
  3. Smeer op elke sint-jakobsschelp wat van deze kruidenboter. Strooi de parmezaan erover. Schuif de bakplaat 15-20 cm onder de grill en rooster de sint-jakobsschelpen in 3-4 minuten nét gaar. Verdeel ze over warme borden en druppel er wat van het bakvocht over.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder