Tortilla-tartelettes met ceviche van garnalen
Deze vrolijke taartjes klinken een stúk moeilijker dan ze zijn.

Ethan Calabrese
Porties:
8
porties
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
450
g
gepelde garnalen
3
limoenen, uitgeperst
1
sinaasappel, uitgeperst
75
g
rode ui, gesnipperd
2
jalapeñopepers, fijngesneden
150
g
komkommer, gesneden en zonder zaadlijsten
150
g
cherrytomaten
2
tl.
verse koriander, gehakt
60
g
mayonaise
2
el.
hete chilisaus
8
kleine maistortilla’s
1
avocado, in plakjes
Zout
Bereidingswijze
Bereiding
- Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en pocheer ze tot de garnalen roze en doorbakken zijn. Dat duurt zo’n drie minuten.
- Giet de garnalen af, laat ze afkoelen en snij ze in hapklare stukken. Meng in een grote kom de garnalen met het limoensap, het sinaasappelsap, de ui en de jalapeños. Breng op smaak met zout en laat een uur marineren in de koelkast.
- Zet ondertussen een pan op het vuur met wat olie en bak de tortilla’s aan beide kanten kort zodat ze bruin en knapperig worden.
- Roer de komkommer, tomaten en koriander door de ceviche en breng eventueel verder op smaak.
- Maak de spicy mayonaise: mix de mayonaise en de hete saus. Smeer over de tortilla’s en voeg de ceviche toe.
- Top de tortilla’s af met de plakjes avocado en serveer direct.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io