Tortilla-tartelettes met ceviche van garnalen

Deze vrolijke taartjes klinken een stúk moeilijker dan ze zijn.

tortilla ceviche garnalen
Ethan Calabrese
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
450 g

gepelde garnalen

3

limoenen, uitgeperst

1

sinaasappel, uitgeperst

75 g

rode ui, gesnipperd

2

jalapeñopepers, fijngesneden

150 g

komkommer, gesneden en zonder zaadlijsten

150 g

cherrytomaten

2 tl.

verse koriander, gehakt

60 g

mayonaise

2 el.

hete chilisaus

8

kleine maistortilla’s

1

avocado, in plakjes

Zout

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en pocheer ze tot de garnalen roze en doorbakken zijn. Dat duurt zo’n drie minuten.
  2. Giet de garnalen af, laat ze afkoelen en snij ze in hapklare stukken. Meng in een grote kom de garnalen met het limoensap, het sinaasappelsap, de ui en de jalapeños. Breng op smaak met zout en laat een uur marineren in de koelkast.
  3. Zet ondertussen een pan op het vuur met wat olie en bak de tortilla’s aan beide kanten kort zodat ze bruin en knapperig worden.
  4. Roer de komkommer, tomaten en koriander door de ceviche en breng eventueel verder op smaak.
  5. Maak de spicy mayonaise: mix de mayonaise en de hete saus. Smeer over de tortilla’s en voeg de ceviche toe.
  6. Top de tortilla’s af met de plakjes avocado en serveer direct.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis