Ceviche van dorade
Wist je dat je ook van dorade ceviche kan maken?

Archief Elle Eten
Opzoek naar een zomers voorgerecht met vis? Look no further. Deze ceviche is net even anders dan de klassieker van zeebaars, er wordt namelijk dorade in dit recept gebruikt! Net zo lekker, zeker met de leche de tigre marinade. Enne, hoe mooi ziet dit gerecht eruit? Een echte showstopper!
Porties:
10
porties
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
Voor de marinade
180
mL
limoensap
100
mL
sinaasappelsap
fijngeraspte schil van 1 limoen
fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
30
g
verse gemberwortel, geschild en geraspt
geraspt
1
kleine groene peper, in ragfijne reepjes
1
tl.
fijn zeezout
4
druppels Tabasco
Voor de ceviche
2
dikke filets van een zeer verse dorade van ca 2 kg
1/2
rode ui
4
grote radijzen
bosje koriander
fleur de sel
versgemalen zwarte peper
groene, fruitige olijfolie
Extra
fileermes, plasticfolie
Bereidingswijze
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en proef of er nog zout of Tabasco bij moet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Snij de halve ui en de radijs afzonderlijk heel fijn. Laat de ui 2 uur weken in een kom koud water. Pluk het korianderblad. Bewaar de garnering afgedekt in de koelkast.
- Snij met een vlijmscherp fileermes de doradefilets in flinterdunne plakjes en verdeel ze over de borden. Dek strak af met plasticfolie en zet terug in de koelkast.
- Dep vlak voor het serveren de gesneden ui droog. Verdeel de marinade gelijkmatig over de vis, zodat alle plakjes gekruid worden. Bestrooi de borden royaal met fleur de sel en peper, druppel er een beetje olijfolie over. Garneer met de rode ui, radijs en koriander. Serveer direct.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io