Ceviche van dorade

Wist je dat je ook van dorade ceviche kan maken?

ceviche van dorade
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor de marinade
180 mL

limoensap

100 mL

sinaasappelsap

fijngeraspte schil van 1 limoen

fijngeraspte schil van 1 sinaasappel

30 g

verse gemberwortel, geschild en geraspt

geraspt

1

kleine groene peper, in ragfijne reepjes

1 tl.

fijn zeezout

4

druppels Tabasco

Voor de ceviche
2

dikke filets van een zeer verse dorade van ca 2 kg

1/2

rode ui

4

grote radijzen

bosje koriander

fleur de sel

versgemalen zwarte peper

groene, fruitige olijfolie

Extra

fileermes, plasticfolie

Bereidingswijze
Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade en proef of er nog zout of Tabasco bij moet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Snij de halve ui en de radijs afzonderlijk heel fijn. Laat de ui 2 uur weken in een kom koud water. Pluk het korianderblad. Bewaar de garnering afgedekt in de koelkast.

Snij met een vlijmscherp fileermes de doradefilets in flinterdunne plakjes en verdeel ze over de borden. Dek strak af met plasticfolie en zet terug in de koelkast.

Dep vlak voor het serveren de gesneden ui droog. Verdeel de marinade gelijkmatig over de vis, zodat alle plakjes gekruid worden. Bestrooi de borden royaal met fleur de sel en peper, druppel er een beetje olijfolie over. Garneer met de rode ui, radijs en koriander. Serveer direct.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis