Hollandse gazpacho met garnalen
Een Nederlandse variatie op de Spaanse klassieker. Olé!

ELLE Eten
Porties:
4
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
bloemkool, in roosjes
diepvriesdoperwten, niet ontdooid
komkommer, geschild
kleine sjalot
teen knoflook
bos bladpeterselie, zonder steeltjes
groentebouillon, pot
olijfolie
peper en zout uit de molen
Voor de garnering
50
g
doperwten, gaar
1/4
komkommer, in heel kleine blokjes
100
g
Hollandse garnalen
Extra: keukenmachine
Bereidingswijze
- Doe de bloemkoolroosjes, doperwten, komkommer, sjalot, knoflook, bladpeterselie en 600 ml van de bouillon in een keukenmachine en draai tot een mooie soep. Doe er als de soep te dik is nog wat bouillon bij. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. De soep is al lekker koud door de bevroren doperwten. Hij kan direct gegeten worden. Eet je de gazpacho later, zet de soep dan koud weg. Leng evt aan met wat bouillon.
- Vul 2 bakjes met garnering, 1 met groenten en 1 met garnalen. Schep wat garnering in een soepkom, schenk de soep erop en besprenkel met olijfolie.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io