Hollandse gazpacho met garnalen

Een Nederlandse variatie op de Spaanse klassieker. Olé!

hollandse-gazpacho
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten

bloemkool, in roosjes 

diepvriesdoperwten, niet ontdooid

komkommer, geschild

kleine sjalot

teen knoflook

bos bladpeterselie, zonder steeltjes

groentebouillon, pot 

olijfolie

peper en zout uit de molen

Voor de garnering
50 g

doperwten, gaar

1/4

komkommer, in heel kleine blokjes 

100 g

Hollandse garnalen

Extra: keukenmachine

Bereidingswijze

Doe de bloemkoolroosjes, doperwten, komkommer, sjalot, knoflook, bladpeterselie en 600 ml van de bouillon in een keukenmachine en draai tot een mooie soep. Doe er als de soep te dik is nog wat bouillon bij. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. De soep is al lekker koud door de bevroren doperwten. Hij kan direct gegeten worden. Eet je de gazpacho later, zet de soep dan koud weg. Leng evt aan met wat bouillon.

Vul 2 bakjes met garnering, 1 met groenten en 1 met garnalen. Schep wat garnering in een soepkom, schenk de soep erop en besprenkel met olijfolie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis