Kabeljauwfilet met gebakken trostomaatjes en sauce vierge

kabeljauwfilet
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
6

stukken kabeljauwfilet (à ca 150 g)

6

takjes kerstomaten

suiker

balsamicoazijn

Voor de saus
4

tomaten, zonder zaadjes, in heel kleine blokjes

2

teentjes knoflook, fijngehakt

10

blaadjes basilicum, fijngehakt

olijfolie

sap van ½ citroen

peper en zout uit de molen

Extra: bakpapier

Bereidingswijze

Doe de blokjes tomaat in een kom. Schep om met de knoflook en basilicum. Voeg een scheut olijfolie toe en wat citroensap en roer nog eens om. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leggen de stukken kabeljauwfilet erop. Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er wat olijfolie over. Bak de vis 15 min in een op 180°C verwarmde oven.Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin heel zachtjes de tomaatjes aan de tak, draai ze af en toe behoedzaam om. Bestrooi ze zout, peper en een beetje suiker en schenk een scheut azijn in de pan. Verdeel de vis en de tomatentakjes over zes borden en schep de saus erover.

Je kunt de kabeljauw vervangen door andere soorten vis; neem bijvoorbeeld zalm, rode poonfilet, (zee)baars of mul.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis