Kabeljauwfilet met gebakken trostomaatjes en sauce vierge

stukken kabeljauwfilet (à ca 150 g)
takjes kerstomaten
suiker
balsamicoazijn
tomaten, zonder zaadjes, in heel kleine blokjes
teentjes knoflook, fijngehakt
blaadjes basilicum, fijngehakt
olijfolie
sap van ½ citroen
peper en zout uit de molen
Extra: bakpapier
Doe de blokjes tomaat in een kom. Schep om met de knoflook en basilicum. Voeg een scheut olijfolie toe en wat citroensap en roer nog eens om. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leggen de stukken kabeljauwfilet erop. Bestrooi de vis met zout en peper en druppel er wat olijfolie over. Bak de vis 15 min in een op 180°C verwarmde oven.Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin heel zachtjes de tomaatjes aan de tak, draai ze af en toe behoedzaam om. Bestrooi ze zout, peper en een beetje suiker en schenk een scheut azijn in de pan. Verdeel de vis en de tomatentakjes over zes borden en schep de saus erover.
Je kunt de kabeljauw vervangen door andere soorten vis; neem bijvoorbeeld zalm, rode poonfilet, (zee)baars of mul.