Sardines in venkel-koriandervinaigrette

Waan je in een haven op Sicilië met dit gerecht.

Sardines in venkel-koriandervinaigrette
Jean-Claude Amiel
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
16

superverse sardines (of ansjovis)

1

rode ui

1

venkel

1

teen knoflook

1 el.

roze peperkorrels

1 el.

korianderzaad

1

limoen 

tabasco

Extra

Vershoudfolie 

Mandoline

Dunschiller 

Bereidingswijze

Maak de sardines schoon en verwijder de graat (of laat je visboer dit doen). Spoel de sardines schoon onder de koude kraan. Dep de sardines droog en knip de filets los van elkaar. Pel en halveer de ui, snij beide helften in ragfijne plakjes. Snij de venkel in vieren (bewaar het groen) en schaaf de stukken met een mandoline of dunschiller in heel  dunne linten. Snij de gepelde knoflook in vieren.

Leg de sardinefilets naast elkaar in een schaal en verdeel de ui, venkel en knoflook erover. Kneus de roze peperkorrels en de korianderzaadjes, strooi ze over de sardines. Pers de limoen uit en meng 4 druppels tabasco door het sap. Schenk het sap over de sardines en strooi er nog wat fleur de sel of zout en het fijngeknipt venkelgroen over. Druppel een flinke scheut olijfolie over de vis. Dek de schaal af met vershoudfolie. Laat de smaken minstens 1 uur intrekken. Verwijder voor het serveren de stukken knoflook.

Bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis