
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties:
4
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
1/2
bosje Bieslook, fijngesneden
200
g
verse albacore-tonijn, of neem evt horsmakreel
1/2
bosje koriander, fijngehakt
1
bakje sango sprouts (paarse radijskiemen)
2
el.
sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
Extra
steekringen in 2 maten, spuitflacon
Bereiding
- Doe 4 el mayonaise in een maatbeker en pureer er met een staafmixer de rucola doorheen. Breng op smaak met peper. Houd de mayonaise apart in een spuitzak/spuitflacon
- Houd een paar rivierkreeftjes achter voor garnering, snij de rest klein, meng ze met 1 el mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper
- Snij de tonijn in heel kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper
- Meng citroensap-, rasp en de fijngehakte koriander
- Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje rivierkreeftmengsel in de ring, druk licht aan. Schep er vervolgens een laag tonijntartaar op en druk weer licht aan
- Leg de tweede, kleinere steekring op de tartaar en schep hier een beetje van het citroen-koriandermengsel op. Verwijder nu beide ringen
- Knijp met de spuitflacon streepjes rondom de tartaar. Garneer met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.
Advertentie - Lees hieronder verder