Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise

Perfect voor kerst of een ander diner.

Tonijn rivierkreeft
Credits: Fotografie: Carlfried Verwaayen Styling: Evelien Reich Receptuur: Kookclub Mon Chou Chous Foodstyling en receptbewerking: Vanja van der Leeden
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
5 el.

mayonaise

1

zakje rucola

200 g

rivierkreeftjes

1/2

bosje Bieslook, fijngesneden

200 g

verse albacore-tonijn, of neem evt horsmakreel

1 el.

olijfolie

1/2

citroen, rasp en sap

1/2

bosje  koriander, fijngehakt

1

bakje sango sprouts (paarse radijskiemen)

2 el.

sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan

Extra

steekringen in 2 maten, spuitflacon

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Doe 4 el mayonaise in een maatbeker en pureer er met een staafmixer de rucola doorheen. Breng op smaak met peper. Houd de mayonaise apart in een spuitzak/spuitflacon
  2. Houd een paar rivierkreeftjes achter voor garnering, snij de rest klein, meng ze met 1 el mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper
  3. Snij de tonijn in heel kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper
  4. Meng citroensap-, rasp en de fijngehakte koriander
  5. Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje rivierkreeftmengsel in de ring, druk licht aan. Schep er vervolgens een laag tonijntartaar op en druk weer licht aan
  6. Leg de tweede, kleinere steekring op de tartaar en schep hier een beetje van het citroen-koriandermengsel op. Verwijder nu beide ringen
  7. Knijp met de spuitflacon streepjes rondom de tartaar. Garneer met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.
Advertentie - Lees hieronder verder