Tartaar van rauwe en in Pernod gemarineerde zalm

Rauw en gemarineerd; zalm zoals je het nog nooit hebt gegeten!

Rauwe, gemarineerde, zalm
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
600 g

Noorse of Schotse zalmfilet

1 el.

zeezout

75 mL

Pernod

3

lente-uitjes

peper uit de molen

1

bosje waterkers

Voor de olie
150 mL

olijfolie

3

takjes peterselie

een paar druppels citroensap

peper en zout

evt zeezoutvlokken

Extra

Opbouwring (Hema, Blokker)

Staafmixer

Bereidingswijze
Bereiding

Hak de zalm met een scherp keukenmes tot tartaar. Marineer de helft met zout, Pernod en 1 gehakt lente-uitje. Zet 30 minuten in de koelkast. Meng dan de rauwe zalm erdoor. Verwarm de olie op het vuur – niet te heet laten worden, maar goed warm. Doe de peterselie in een hoge beker. Maal hem met de staafmixer fijn en giet de warme olie erbij. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.

Schep de zalmtartaar in een ring op het bord. Licht de ring eraf. Garneer met takjes waterkers. Draai een krul olie om het tartaartje en bestrooi evt de sla met wat zeezoutvlokken. Serveer met heel dun gesneden donkerbruin brood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis