Bagna cauda

Bagna cauda is een warme dipsaus op basis van ansjovis en knoflook: een traditioneel recept uit de Italiaanse provincie Piemonte.

bagna-cauda
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de saus
100 g

ansjovisfilets

50 g

boter

5 mL

tenen (liefst verse) knoflook, geperst

150 mL

olijfolie extra vergine

De groente

groene asperges, worteltjes, broccoliroosjes, minivenkel, minibietjes, enz − 2 min geblancheerd

Rauw kan ook

paprikareepjes, bloemkoolroosjes, worteltjes, bleekselderijstengels, enz

Bereidingswijze

Hak de ansjovis heel fijn. Laat de boter smelten in een koekenpan met dikke bodem en smoor de knoflook met de ansjovis op heel laag vuur tot de vis ‘gesmolten’ is. Giet dan de olie erbij en roer tot je een gladde saus hebt. Hou de saus warm op een rechaud of theelichtje en doop de koude groenten erin.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis