Kabeljauwfilet met zeekraal

Een geliefd gerecht op de Britse eilanden: onweerstaanbare kabeljauwfilet met zeekraal en bruine kappertjesboter.

kabeljauwfilet
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
2 el.

bloem

versgemalen zout

peper (wit of zwart)

4

mooie kabeljauwfilets à ca 200 g

3 el.

lichte olijfolie

100 g

boter

2 el.

kleine kappers, uitgelekt

2 el.

fijngehakte peterselie

100 g

zeekraal

sap van 1 citroen

enkele grote kapperappels

Bereidingswijze

Ook in Engeland is kabeljauw schaars geworden. Maar zo’n mooie moot ‘cod’, met die prachtige blanke lamellen, is onweerstaanbaar, zeker als je er bruine kappertjesboter bij geeft en de ook op de Britse eilanden erg geliefde zeekraal (samphire) – kort en glanzend meegebakken.

Meng wat zout en peper door de bloem, haal de vismoten erdoor en schud overtollig bloem eraf. Verhit de olie in een grote vis- of koekenpan en bak de vis 4 min aan weerszijden op middelhoog vuur. Leg de filets op verwarmde borden. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit de boter er geleidelijk in tot hij lichtbruin is en nootachtig ruikt. Voeg kappertjes, peterselie, zeekraal, citroensap, zout en peper toe. Laat de saus enkele tellen borrelen en giet hem over en om de vis. Garneer met kapperappels en geniet ervan in ‘solitary splendour’, zonder iets erbij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis