Romige parelgort met zeekraal, peultjes en zalm

Zó lekker!

parelgort met zalm en zeekraal
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
75 g

roomboter

2

tenen knoflook, fijngehakt

1

pak Lassie Parelgort

100 mL

droge witte wijn

600 mL

visbouillon

4

stukken zalmfilet à 125 g per stuk

150 g

peultjes

100 g

zeekraal

1

citroen, in plakes

Bereidingswijze

1. Verwarm 25 g boter in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de parelgort erdoor en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de gort zachtjes pruttelen tot het vocht bijna verdampt is.

2. Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de parelgort zonder deksel in 20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de resterende bouillon geleidelijk toe.

3. Wrijf de stukken zalm in met zout en versgemalen peper en bestrijk ze rondom met boter. Bak de stukken zalm in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Keer de filets na 5 minuten

4. Haal intussen de peultjes af en halveer ze. Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.

5. Schep na 18 minuten koken van de parelgort de peultjes en de zeekraal door de parelgort en warm de gort nog 2 minuten zachtjes door. Roer er tot slot nog een flinke klont boter door.

6. Serveer de parelgort in diepe borden en leg er een stuk zalm op. Garneer met een tot krul gedraaid plakje citroen.

 Tip! Dit gerecht is ook lekker met andere vissoorten: gebakken schol- of pangasiusfilet of gevulde forel uit de oven.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder