Bleekselderijsoep met zalm en dille

Er gaat niets boven zelfgemaakte soep, zoals deze verse bleekselderijsoep met zalm en dille. Vandaag in de Today's special.

bleekselderijsoep
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten

stronk (ca 12 dikke stelen) bleekselderij, schoongemaakt

witte ui, gesnipperd

bloemige aardappels, geschild, in dobbelsteentjes

boter

hete groentebouillon

slagroom

gerookte zalm, in plakjes

verse dille

grof gemalen peper

zout

Bereidingswijze
  1. Snij de bleekselderij in dunne plakjes, hou een handvol apart. 

2. Fruit samen met ui en aardappel in de boter tot de groente zacht en gaar is (ca 15 min). 

3. Giet de hete bouillon erbij, voeg zout toe en breng tegen de kook aan. Laat even zachtjes koken en pureer met de staafmixer of (in gedeelten) in de keukenmachine. 

4. Giet terug in de pan, voeg de room toe. 

5. Verdeel de hete soep over 4 kommen. Verdeel de zalm erover, bestrooi met dille, de rest van de bleekselderij en grof gemalen peper en serveer.

Extra lekker met een theelepeltje pastis per kom.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis