Bleekselderijsoep met zalm en dille
Er gaat niets boven zelfgemaakte soep, zoals deze verse bleekselderijsoep met zalm en dille. Vandaag in de Today's special.

stronk (ca 12 dikke stelen) bleekselderij, schoongemaakt
witte ui, gesnipperd
bloemige aardappels, geschild, in dobbelsteentjes
boter
hete groentebouillon
slagroom
gerookte zalm, in plakjes
verse dille
grof gemalen peper
zout
- Snij de bleekselderij in dunne plakjes, hou een handvol apart.
2. Fruit samen met ui en aardappel in de boter tot de groente zacht en gaar is (ca 15 min).
3. Giet de hete bouillon erbij, voeg zout toe en breng tegen de kook aan. Laat even zachtjes koken en pureer met de staafmixer of (in gedeelten) in de keukenmachine.
4. Giet terug in de pan, voeg de room toe.
5. Verdeel de hete soep over 4 kommen. Verdeel de zalm erover, bestrooi met dille, de rest van de bleekselderij en grof gemalen peper en serveer.
Extra lekker met een theelepeltje pastis per kom.