Romige pastinaaksoep met gember, appel en gerookte zalm

Maak deze soep als het even kan een dag van tevoren. Dat is niet alleen handig, maar de smaken hebben zo ook de tijd om goed te kunnen intrekken. Verwarm de soep vlak voor het opdienen op een laag vuur.

pastinaaksoep
Charlona Teerlink

Maak deze soep als het even kan een dag van tevoren. Dat is niet alleen handig, maar de smaken hebben zo ook de tijd om goed te kunnen intrekken. Verwarm de soep vlak voor het opdienen op een laag vuur.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
3

Granny Smith appels

2 el.

olijfolie

1

grote ui, gesnipperd

3

cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt

250 mL

crème fraîche

Voor de garnering
1

rode of groene appel

1 el.

citroensap

100 g

gerookte zalm, in reepjes

1

klein bosje waterkers, dikke stelen verwijderd

klein stukje verse gemberwortel

Extra:

staafmixer

Bereidingswijze
  1. Schil de pastinaken met een dunschiller en snij ze in blokjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 min op matig vuur. 

2. Voeg de blokjes pastinaak en appel toe en bak kort mee. Meng er de gember door en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ca 20 min zachtjes koken tot de pastinaak en appels heel zacht zijn.

3. Pureer de soep met een staafmixer en meng er de crème fraîche door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 

4. Snij vlak voor het opdienen voor de garnering de appel in partjes en snij het klokhuis eruit. Snij elk partje in plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. 

5. Meng de appel in een schaaltje met het citroensap, de zalm en waterkers. Rasp er met een fijne rasp wat gemberwortel over.

6. Houd de soep op tafel warm op een rechaud en zet het schaaltje met de garnering en kleine kommetjes ernaast. Laat iedereen zelf wat van het zalmmengsel in de soep scheppen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis