Herfstmenu van Mari Maris: om gelukkig van te worden

Op een grote paddestoel, rood met witte stippen...

Flat-lay of friends feasting at Thanksgiving Day table with turkey
Foxys_forest_manufacture

In haar nieuwe boek, Maison Mari, stelt Mari seizoensgebonden menu's voor je samen zodat jij niet meer op zoek hoeft naar de perfecte combinatie van gerechten. Wij delen een van haar herfstmenu's. Want hoe zomers het in oktober ook zijn kan, alles duidt erop dat er in rap tempo een nieuw seizoen nadert. Eentje om je op te verheugen, vindt Mari.

Herfst is het gulste seizoen, en het mooiste cadeau van allemaal zijn de paddestoelen. Zolang als ze haar al kan herinneren scharrelt Mari Maris in de herfst door het bos. Met een mandje vol wordt het weer tijd voor een maaltje verse bos-oogst. Genoeg gezwamd, de keuken in!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Amuse: retro-paddestoeltje

Dat Mari Maris wel in is voor een geintje, blijkt maar uit haar amuse. Met een kleine knipoog naar het verleden begin je aan haar herfstmenu. Eigenlijk is dit retro paddestoeltje te lief om op te eten.

2 Voor: paddestoelencroquettes met venkelsalade
Sce Hwai PHANG

Dit voorgerecht is een heerlijke samenwerking tussen romig en fris, krokant en smeuïg. En het grote voordeel? Je maakt gelijk wat croquetten extra. Die kunnen weer op je lunchmenu voor later.

3 Hoofd: gestapelde pompoen met antiboise en een maroilles-taartje

Smelt weg bij deze taartjes van Franse kaas en pompoen. De friszure antiboise maakt het hoofdgerecht af. Meer herfst in een menu ga je niet krijgen.

4 Na: notentaart met dadelsaus en kastanjepraline
Claudia TotirGetty Images

Meer woorden hoeven we hier niet aan vuil te maken. Dit herfstige dessert heeft de X-factor. Noten, dadels en kastanje. Het is drie keer 'ja' wat ons betreft.

5 Maison Mari
Text, Orange, Plant,
Mari Maris

Meer menu's van Mari Maris? Je vindt ze in haar nieuwste boek: Maison Mari.

KOOP MAISON MARIE HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega