Ottolenghi's geroosterde aubergines met fetayoghurt, granaatappel en kruiden

Ter ere van Feast, zijn gloednieuwe serviescollectie met Serax.

geroosterde aubergine ottolenghi
Serax

Volgens die filosofie van eten in overvloed, ontstond de collectie Feast. Een samenwerking tussen de kookboekenschrijver, kunstenaar Ivo Bisignano en Serax, die zijn naam eer aandoet. Dit recept van Ottolenghi belichaamt de serviescollectiekleurrijk, vrolijk en met een hoofdrol voor groenten. Alles over Feast lees je hier.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
1

kg aubergines (ongeveer 4), in schijfjes van ong. 2 cm

3 el.

olijfolie

50 g

granaatappelpitten (de helft van een kleine granaatappel)

5 g

verse muntblaadjes

5 g

verse basilicumblaadjes

Voor de fetayoghurt
100 g

Griekse feta, in grove stukken

50 g

Griekse yoghurt

1 el.

volle melk

1 el.

citroensap

Zout en peper

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. 
  2. Leg de aubergineschijfjes in een grote schaal met de olijfolie, 1 1⁄2 eetlepel zout en een goed snufje peper. Meng alles goed door elkaar. Leg de aubergine op 2 grote bakplaten met bakpapier zodat de schijfjes elkaar niet raken. Laat 25 tot 30 minuten roosteren en draai ze halverwege de tijd om. Zorg dat de schijfjes zacht en goudbruin zijn. Zet aan de kant en laat afkoelen op kamertemperatuur. 
  3. Doe alle ingrediënten voor de fetayoghurt in een keukenrobot met 1⁄4 theelepel zout. Mix tot een glad geheel. Schik de aubergine mooi op een groot bord zodat ze elkaar lichtjes overlappen. Lepel de fetayoghurt erover en werk af met de granaatappelpitten en de kruiden. Laat het smaken!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega