Pasta met gebakken feta en tomaatjes

Hét recept van de viral TikTok-video.

We waren sceptisch over deze pasta die viral ging op TikTok: hij klinkt lekker, maar ook haast té simpel. Natuurlijk smaakt een blok gegrilde feta met opengebarsten tomaatjes goed. Maar is-ie zijn wereldfaam waard? Nou, dat is hij dus. 

Geniaal, maar niet perfect. Onze overzeese collega's bij Delish perfectioneerden het recept. Drie tips:

Je hoeft de oventemperatuur niet te veranderen.
In het originele recept draai je de temperatuur na een halfuur nog tien minuutjes omhoog. Dat is niet nodig; je kunt 'm zelfs beter stabiel houden om te voorkomen dat ingrediënten verbranden.

Je kunt experimenteren met meer dan alleen tomaten en feta.
Met kwartjes van sjalotjes erbij bijvoorbeeld, en gekneusde knoflook die de olijfolie absorbeert. Hou je van spicy? Doe er wat chilivlokken bij. Tijm in huis? Een paar takjes doen wonderen.

Pastawater toevoegen helpt.
Een lepel pastawater helpt om de saus beter over de pasta te verdelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 3 - 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
400 g

cherrytomaten

1

sjalot, in kwartjes

3

tenen knoflook, gekneusd (optioneel)

125 mL

olijfolie

Zout

Chilivlokken 

1

blok feta

3

takjes tijm

300 g

pasta

Rasp van 1 citroen (optioneel)

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een middelgrote ovenschaal of ovenvaste pan de tomaten, sjalotjes, knoflook en een groot deel van de olijfolie. Breng op smaak met zout en chilivlokken.
  2. Leg de feta in het midden van het mengsel en besprenkel met de rest van de olijfolie. Verdeel de tijm over de tomaten. Bak 40-45 minuten in de oven tot de tomaatjes gesprongen zijn en de feta goudbruin is.
  3. Kook intussen in een grote pan pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een half kopje kookvocht voor het afgieten.
  4. Voeg de gekookte pasta, het kookvocht en de citroenrasp toe aan de tomaten en de pasta in de ovenschaal en meng tot een geheel. Garneer met basilicum voor het serveren.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega