Hartige aspergetompoes met witte en groene asperges

U leest het goed. Bij dit heerlijke lentegerecht zitten er asperges in de tompoes.

aspergetompoes
Carlfried Verwaayen Photography
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

vel filodeeg

1

bos witte asperges

1

foelie

15 g

roomboter

Olijfolie

1

bos groene asperges

250 g

mascarpone

250 g

jonge geitenkaas

Sap van 1 limoen

1

Spaanse peper, heel fijngesneden

1

venkel

1/2

bakje tuinkers

Sap van 1/2 citroen

Extra

Keukenmachine

Bereidingswijze
  1. Laat het filodeeg ontdooien. Schil intussen de witte asperges twee keer rondom en snij 1 à 2 cm van de onderkant. Leg ze in een pan met water met foelie, boter, peper en zout en dek ze af met een schone natte theedoek zodat ze onder water blijven. Breng aan de kook en laat ze 8 min op laag vuur staan. Spoel ze voorzichtig af onder koud water, zodat ze niet verder garen.
  2. Zet intussen een pan met water op met 1 el olijfolie en peper en zout en breng het aan de kook. Snij de harde onderkant van de groene asperges en blancheer ze 5 min in het water.
  3. Spoel voorzichtig af onder koud water. Snij uit 1 vel filodeeg 16 rechthoeken van 4 cm bij 8 cm ( je houdt er 4 over als reserve). Smeer ze in met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet het deeg 7 min in een op 180°C voorverwarmde oven. 
  4. Meng mascarpone, geitenkaas, 2 el olijfolie, limoensap en de helft van de Spaanse peper in een keukenmachine tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Snij de venkel op de mandoline heel dun. Meng de flinters venkel in een kom met tuinkers, citroensap, 2 el olijfolie en peper en zout en de andere helft van de Spaanse peper. 
  6. Besmeer 8 rechthoeken van filodeeg voorzichtig met het kaasmengsel. Beleg de helft met witte en de andere helft met groene asperges. Maak 4 stapels met een witte en groene laag en dek ze af met een laatste filodeegkoekje. Maak de taartjes af met een toef venkelsalade.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder