Zomerse salade met perzik, sperziebonen en gerookte tofu van de plancha

Ook zonder plancha grill is deze salade prima te doen, in een gewone pan.

zomerse salade perzik sperziebonen gerookte tofu
Lisa Mayer
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 15 minuten
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
400 g

sperziebonen

1

perzik, niet te rijp

100 g

gerookte tofu

1

teen knoflook

1 el.

verse rozemarijn

3 el.

neutrale olie

1

 kleine chilipeper (optioneel)

Voor de saus
1 el.

tamari (glutenvrije sojasaus)

1 el.

balsamicoazijn

2 el.

water

1 tl.

maple syrup of agavesiroop  

Zout

Bereidingswijze
  1. Verwijder de harde delen van de sperziebonen en snij ze in stukken van 4 cm. Snij de gerookte tofu in blokjes van 1 cm en de perzik in blokjes van ca 3 cm. Hak de chilipeper en knoflook in kleine stukjes.
  2. Mix de ingrediënten voor de saus in een kleine kom.
  3. verwarm de plancha of pan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en zodra deze heet is de sperziebonen en grill ze in 7 minuten onder regelmatig roeren gaar. Voeg de perzik toe en verlaag na 3 minuten het vuur. Voeg de gerookte tofu toe, de knoflook, chilipeper en rozemarijn en blijf 5 minuten lang regelmatig roeren.
  4. Voeg aan het einde de saus toe en roer goed door. Serveer warm met bijvoorbeeld rijst of granen. 

Receptuur: 30 jours pour devenir vegan, Marion Lagardette

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder