Gepofte zoete aardappel met kikkererwten, broccoli en pindasaus

Dit kleurrijke vegan recept is voedzaam, origineel én lekker.

gepofte zoete aardappel
Lisa Mayer
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 1 uur 15 minuten
Totale Tijd: 1 uur 25 minuten
Ingrediënten
2

zoete aardappels

250 g

broccoli

200 g

gekookte kikkererwten

1

teen knoflook, geperst

1

cm verse gember

1/8 tl.

kurkuma

Kiemgroente

Verse peterselie

1 el.

olijfolie

Zout en peper

Voor de saus
2 el.

pindakaas

1 el.

tamari (glutenvrije sojasaus)

2 el.

sinaasappelsap

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wikkel de zoete aardappelen los van elkaar in aluminiumfolie en pof ze in ca 1 uur gaar. Ze zijn gaar zodra je met een mes makkelijk in het vruchtvlees snijdt. 
  3. Zodra de zoete aardappels gaar zijn, snij je de broccoli in roosjes om ze vervolgens te stomen.
  4. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe, het geperste teentje knoflook en de versgeraspte gember en laat 10 minuten bruinen. Voeg aan het eind de kurkuma toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak de saus door de pindakaas te verdunnen met de tamari en het sinaasappelsap. Voeg een beetje water toe als de saus te dik blijft.
  6. Snij op twee borden de zoete aardappelen door de helft en vul met de broccoli, gegrilde kikkererwten en de saus. Garneer met de kiemgroenten en de blaadjes peterselie.

Receptuur: 30 jours pour devenir vegan, Marion Lagardette

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder