Krokante General Tso bloemkool uit de oven

Fried chicken zonder chicken.

General Tso-kip is een populair afhaalgerecht in Amerika. Het is net zo Chinees als de gerechten bij onze afhaalchinees: niet dus. Bij deze versie is geen kip te pas gekomen: deze vegetarische variant maak je met bloemkool. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
1

grote bloemkool, in roosjes gesneden

130 g

bloem 

250 mL

melk

150 g

panko broodkruim

Zout en versgemalen peper 

1 el.

plantaardige olie

2

tenen knoflook, fijngesneden

1/2 el.

gember, geraspt 

180 mL

chilisaus

80 mL

sojasaus

1

limoen, het sap

Voor erbij

Gekookte rijst

Sesamzaad, ter garnering

Bosui, ter garnering

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celcius. Haal de bloemkoolroosjes door de bloem, de melk, het panko broodkruim en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak de bloemkoolroosjes zo'n 20 tot 30 minuten in de oven tot ze bruingoud en krokant zijn. 
  3. Maak ondertussen de saus: verhit de olie in een klein sauspannetje op laag vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak ze zacht en geurig in zo'n 2 minuten. Voeg dan de chilisaus, sojasaus en het limoensap toe. Laat 5 minuten sudderen tot het ingedikt is.
  4. Doe de bloemkool in een grote schaal en voeg de saus toe. Meng voorzichtig tot de bloemkool volledig bedekt is. Serveer met rijst met sesamzaad en bosuitjes.

Recept: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder