Klassieke Zwitserse kaasfondue

Zwitserser ga je het niet krijgen.

zwitserse kaasfondue
hxyumeGetty Images

Kaasfondue komt in vele varianten, maar vandaag gaan we voor traditioneel en reizen we af naar Zwitserland. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 25 minuten
Totale Tijd: 0 uur 25 minuten
Ingrediënten
1

teen knoflook, doorgesneden

1

glas droge witte wijn

125 g

emmentaler, geraspt

125 g

gruyère, geraspt

2 tl.

kirsch

1

flinke theelepel maizena

Snuf nootmuskaat

(Zuurdesem)brood van goede kwaliteit

Bereidingswijze
  1. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Zet de pan op het vuur. verwarm de wijn in de pan tot hij bruist, maar net niet kookt.
  2. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en roer met een houten pollepel tot alles gesmolten is. Roer intussen een papje van kirsch en maizena.
  3. Roer het papje door de kaasfondue en breng op smaak met nootmuskaat en witte peper. Serveer met stukjes brood en drink er thee en/of witte wijn bij.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega