Klassieke Zwitserse kaasfondue
Zwitserser ga je het niet krijgen.

hxyumeGetty Images
Kaasfondue komt in vele varianten, maar vandaag gaan we voor traditioneel en reizen we af naar Zwitserland.
Porties:
2
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
25
minuten
Totale Tijd:
0
uur
25
minuten
Ingrediënten
1
teen knoflook, doorgesneden
1
glas droge witte wijn
125
g
emmentaler, geraspt
125
g
gruyère, geraspt
2
tl.
kirsch
1
flinke theelepel maizena
Snuf nootmuskaat
(Zuurdesem)brood van goede kwaliteit
Bereidingswijze
- Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Zet de pan op het vuur. verwarm de wijn in de pan tot hij bruist, maar net niet kookt.
- Voeg beetje bij beetje de kaas toe en roer met een houten pollepel tot alles gesmolten is. Roer intussen een papje van kirsch en maizena.
- Roer het papje door de kaasfondue en breng op smaak met nootmuskaat en witte peper. Serveer met stukjes brood en drink er thee en/of witte wijn bij.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io