Lazy kaasfondue: gebakken Vacherin uit de oven
Om gure dagen wat draaglijker te maken.

MelanieMayaGetty Images
Deze luie variant op de kaasfondue kun je serveren als voorafje, maar ook zelfs in je eentje op. Zo kom je de guurste dagen van het jaar nog door.
Porties:
2
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
20
minuten
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Vacherin Mont-d’Or van 500 g, in een doosje
2
el.
droge witte wijn
500
g
ongeschilde krielaardappels
1
(stok)brood
Extra
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 180°C. Haal het deksel van het kaasdoosje, wikkel de onderkant van het doosje in aluminiumfolie en zet het in het omgekeerde deksel (zo barst de kaas er zeker niet uit).
- Maak een paar inkepingen in de korst en lepel de wijn over de kaas. Zet het kaasdoosje 15 min op een bakplaat in de oven. Kook intussen de krieltjes gaar en snij het brood in stukken.
- Snij de kaaskorst van de bovenkant en serveer de gesmolten kaas in het doosje, met de aardappels en het brood erbij om te dippen.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io