Romige boerenkool met pastinaaklinten

Een heerlijk seizoensgerecht voor erbij.

boerenkool met pastinaak
Archief ELLE Eten

Boerenkool en pastinaak zijn een gouden combinatie. Je kunt aardappelen door pastinaak vervangen in een boerenkoolstamppot, of gewoon een compleet andere weg inslaan met boerenkool. Deze romige boerenkool met pastinaaklinten is een smaakvol onderdeel van een winters diner.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
4

middelgrote pastinaken

50 g

boter

300 g

boerenkool, in reepjes

200 mL

slagroom

Nootmuskaat 

Bereidingswijze
  1. Schil de pastinaak dun en schaaf dan met een dunschiller (of kaasschaaf) linten van de pastinaak. Verhit de helft van de boter met de olie in een grote koekenpan (goed heet, de pastinaak moet meteen kleuren in de pan). Roerbak de pastinaaklinten – indien nodig in porties – in 4-5 min op hoog vuur bruin en zacht. Schep de pastinaak op een bord met een laag keukenpapier erop.
  2. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan. Roerbak de boerenkool 2 min op hoog vuur. Voeg 1-2 el water toe en roerbak nog 5-7 min tot de boerenkool gaar en het vocht verdampt is. Voeg zonodig tussentijds meer water toe.
  3. Schep de pastinaaklinten voorzichtig door de boerenkool en schenk de slagroom in de pan. Warm de groenten nog even door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en flink wat peper.

 

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder