Blauwe taco's met paddestoelen, poblano crema en queso fresco

Favoriet van de menukaart van Celia.

vegetarische taco's paddestoelen
Dishtales

Als het aan restaurant Celia ligt, dan hoort elke maaltijd eruit te zien als een feestje op tafel. De keuken is verrassend fris en vernieuwend, met heerlijke smaken uit de modern-Amerikaanse keuken. Alle gerechten zijn bereid met een straaltje Californisch zonlicht en we delen er hier één van. Hieronder het recept van de tasty mushroom taco’s in een blauw jasje. 

Let op: na één taco heb je nog lang geen genoeg gehad. Gelukkig zitten er een stuk meer in de verpakking, maar pas daar ook de rest van de ingrediënten even op aan.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor de vegetarische taco's
2

blauwe taco's (bij voorkeur van Guanajuato of Taiyari)

250 g

paddestoelenmix

Poblano crema (zie recept hiernaast)

Geroosterde tomatenspread (zie recept hiernaast)

10

korianderblaadjes

70 g

witte kaas

1

limoen

1

rode ui

Voor de geroosterde tomatenspread
100 g

tomaat

40 g

witte ui

5 g

jalapeño

6

korianderblaadjes

1

teentje knoflook

Voor de poblano crema
300 g

poblanopepers

10 g

jalapeño

20 g

zure room

Bereidingswijze
Geroosterde tomatenspread
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Snij de rode ui in kwarten en leg dit samen met de jalapeño en tomaten in de voorverwarmde oven totdat alles licht geroosterd is. Mix de ingrediënten samen met de koriander in een blender tot een egale spread.
Poblano crema
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Rooster de poblano pepers in de oven tot ze licht geroosterd zijn en laat afkoelen op kamertemperatuur. Verwijder de zaden en schil van de pepers en mix de pepers samen met de sour cream tot een egale crème. 
Paddestoelentaco's
  1. Snij de rode ui in stukjes en verwarm met een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout tot de paddenstoelen licht gebakken zijn. Haal de paddenstoelen vervolgens uit de pan en verwarm de blauwe maïs tortilla’s aan beide kanten voor 30 seconden in de pan. 
  2. Leg de tortilla’s naast elkaar op een groot bord en verdeel de tomatenpasta in het midden van de tortilla in een cirkel. Voeg de warme paddenstoelen toe met toefjes van de poblano crema, crumbled queso fresco en garneer met koriander en limoenparten. Knijp de limoen naar smaak over de tortilla.

Mocht dit recept naar meer smaken, dan kun je ook voor een volledig menu van Celia gaan. Via Thuisuiteten kun je verschillende 3-gangen-menu's bestellen en er een Californian night at home van maken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder