Gemengde granen met kimchi, gebakken ei en nori
Uit het nieuwe vega kookboek Green van Elly Pear.

Het krokant gebakken eitje maakt dit gerecht uit Green af. Je kunt de granen ook heel goed vervangen door zilvervliesrijst, mocht je dat nog in huis hebben of gewoon lekkerder vinden.
Let op: niet alle kimchi is vegetarisch, er kan vissaus in zitten. Check dus de ingrediënten of maak je kimchi zelf.
kimchi
lente-uitjes
neutraal smakende olie
eieren
wortel, geschrapt en met een dunschiller in smalle repen gesneden
ongekookte gemengde granen of een kleine kom met overgebleven zelfgekookte gemengde granen
donkere sojasaus
geroosterde sesamolie
Norivlokken, furikake of shichimi togarashi voor de garnering (naar keuze)
Norivellen (naar keuze), even geroosterd, in reepjes
Zeezoutvlokken en versgemalen peper
- Hak de kimchi grof. Snijd de lenteuitjes diagonaal in dunne ringetjes en houd de groene en witte delen gescheiden.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Breek de eieren voorzichtig boven de pan (de dooier moet
heel blijven) en bestrooi ze met zout en peper. Houd de pan een beetje scheef en blijf de hete olie over het eiwit lepelen
tot de randjes krokant zijn en het eiwit is gestold, maar de eidooiers nog vloeibaar zijn. Haal de gebakken eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat ze op een bord glijden. Zet ze apart. - Laat de wok op het vuur staan en voeg de witte delen van de lenteuitjes, wortel en kimchi toe. Roerbak alles 2 minuten.
- Voeg de granen, sojasaus en sesamolie toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten tot de granen goed heet zijn.
- Verdeel het granenmengsel over twee kommen, leg op elke kom een gebakken ei en strooi er de groene delen van de
lenteuitjes, de togarashi, furikake of de norivlokken en de geroosterde norireepjes op.
Green
Elly Pear
Spectrum
€ 25