Hét vega(n) hoofdgerecht voor tijdens kerst - waar je ook vlees- en viseters mee betovert.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Abbot Kinney's.
Wat maak jij dit jaar tijdens Kerstmis? Ben je op zoek naar vegetarische of vegan recepten? Dan is deze vegan Wellington met kokosyog, rode biet, pompoen en verse noten de sterspeler tijdens het kerstdiner. Bereid het merendeel de dag van tevoren voor en een kind kan de was doen.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Abbot Kinney's, een van onze favoriete plant based zuivelmerken. Hun vegan kokosyoghurt variaties staan standaard bij ons in de koelkast, en dat terwijl we (de ELLE Eten redactie) niet eens 100% vegan eten. Het is gewoon écht gruwelijk lekker.
Met dit recept zie je hoeveel kanten je ermee op kunt. Zo gebruik je Abbot Kinney's niet alleen als basis voor een zalig en gezond ontbijt, je kunt er ook mee koken. In deze vegan Wellington gebruik je bijvoorbeeld hun Coco Greek Style yog voor een heerlijk frisse kruidensaus. Meer weten over het merk en wat je ermee kunt? Kijk op de website voor de producten en de lekkerste recepten.
Coco Greek Style yog
gemalen koriander (ketoembar)
flespompoen, geschild en in dunne plakjes gesneden
rode biet, geschild en in dunne plakjes gesneden
quinoa
rauwe pecannoten
rauwe amandelen
sjalotjes, fijngehakt
tenen knoflook, fijngehakt
cavolo nero of boerenkool, in dunne reepjes
balsamicoazijn
handjevol peterselie, fijngehakt
rol vers vegan bladerdeeg van 40 x 24 cm
scheutje amandeldrink
dille
peterselie
jalapeñopeper, gehalveerd en zaadjes verwijderd
teen knoflook, grof gehakt
citroensap
aluminiumfolie
bakpapier
keukenkwast
een vijzel
keukenmachine of blender