Lasagne met portobello en eekhoorntjesbrood

Een romige vegetarische lasagne met funghi porcini en portobello.

paddestoelenlasagne
Kseniya RomazanovaGetty Images

Als je uit bent op meer gemak en minder roeren, kun je de bechamelsaus eventueel vervangen door kant-en-klare bechamel.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 50 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de paddestoelenlasagne
15 g

funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)

1

blik tomaten op sap (400 g)

2 el.

olijfolie

1

ui, gesnipperd

2

teentjes knoflook, fijngehakt

500 g

portobello, in plakken

1

takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt

100 g

Parmezaanse kaas

250 g

verse lasagnebladen

Handje bladpeterselie, grofgehakt

Voor de bechamel
50 g

boter

50 g

bloem

500 mL

melk

Extra

Staafmixer

Keukenpapier

Ovenschaal (ca 20x30 cm)

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven tot 175ºC. Week de funghi porcini 15 min in 200 ml gloeiend heet water. Pureer de tomaten met een staafmixer. Verhit de olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook 2 min. Voeg de plakken portobello toe en bak al omscheppend enkele min op hoog vuur tot het vocht vrij komt. Neem de funghi porcini uit het weekvocht. Schenk het weekvocht boven een kom door een zeef met daarin een laag keukenpapier. Voeg funghi porcini en weekvocht toe aan de portobello’s. Schenk de tomaten erbij en voeg rozemarijn, zout en peper toe. Laat ca 10-15 min op matig vuur inkoken tot de saus mooi dik is.
  2. Maak intussen de bechamel door de boter in een pannetje te smelten. Voeg de bloem toe en bak het mengsel 2-3 min al roerend op laag vuur, zodat de bloem gaart. Voeg een scheutje melk toe en roer tot de melk is opgenomen en het mengsel glad is. Herhaal dit tot alle melk is gebruikt en de saus licht gebonden is. Roer er de helft van de parmezaan door en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Verdeel een beetje van de bechamelsaus over de bodem van de schaal en bedek met een laag lasagnevellen. Bedek met een beetje paddestoelensaus en schep er wat bechamel over. Ga zo door met lagen maken, eindig met de bechamel. Strooi er de rest van de parmezaan over. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca 30 min goudbruin. Strooi er peterselie over.

Tip: Gebruik bij het maken van de lasagnelaagjes telkens weinig paddestoelen- en bechamelsaus (anders kom je niet uit).
Let er wel op dat de lasagnebladen volledig met de sauzen zijn bedekt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder