Jackfruitstoof met bloemkool en kikkererwten

Voedzaam, vegan en verrukkelijk.

jackfruitstoof met bloemkool en kikkererwten
Living the Green Life

Wat past er beter bij de herfst dan een lekkere stoofpot in de kleuren van het seizoen? Dit maaltje zit boordevol groenten en peulvruchten; perfect om je weerstand op peil te houden. Daarbij is het recept van Living the Green Life ook nog eens héél lekker. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Kooktijd: 0 uur 15 minuten
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
1

blik kikkererwten (260 g, uitgelekt)

1

prei

2

tenen knoflook

1

verse rode peper

1

bloemkool

1 el.

kokosolie

1

blik jackfruit (280 g, uitgelekt)

1

blik kokosmelk (400 ml)

4 el.

tomatenpuree 

2 el.

garam masala 

2 el.

edelgistvlokken

Snuf zout

1

limoen

Bereidingswijze
  1. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken. 
  2. Snij de prei in ringen en spoel grondig af onder lopend water zodat er geen zand meer tussen zit.
  3. Pel de knoflook en hak fijn, maak dunne reepjes van de rode peper en snijd de bloemkool in roosjes.
  4. Verhit de kokosolie in de pan en voeg de prei toe. Bak ongeveer 5 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuten.
  5. Schep de bloemkool en het jackfruit door de prei. Bak ongeveer 5 minuten en roer regelmatig.
  6. Voeg de kokosmelk, tomatenpuree, garam masala, edelgistvlokken en zout toe. Roer door en zet de deksel op de pan. Laat op laag vuur 10 minuten pruttelen en roer af en roe zodat er niets aan de bodem plakt. 
  7. Trek na die 10 minuten het jackfruit uit elkaar met twee vorken en voeg de kikkererwten toe. Roer door en laat nog 5 minuten pruttelen zonder deksel.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder