Geglaceerde misokip gegaard op sesampompoen

Een heerlijk recept voor doordeweeks of uitgebreid diner!

geglaceerde misokip gegaard op sesampompoen
Con Poulos

Donna Hay's nieuwste kookboek Everyday Fresh is gevuld met eenpansgerechten en recepten uit de voorraadkast & vriezer. Vandaag mogen we het recept voor geglaceerde misokip gegaard op sesampompoen delen. 

Kun je wel wat tips gebruiken? ELLE Eten sprak Donna Hay over haar nieuwe kookboek en ontfutselde haar ultieme tips om het simpel te houden in de keuken. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
Voor de sesampompoen
1 1/2

kg flespompoen, gewassen en in dunne plakken

2 el.

olijfolie extra vergine

2 el.

sesamzaad, plus extra om te bestrooien

grof zeezout

lente-uitje, in dunne ringetjes, en korianderblaadjes, voor erbij

Voor de geglaceerde misokip
95 g

witte miso (shiro)

1 el.

sesamolie

1 el.

sojasaus

60 mL

mirin (Japanse rijstwijn)

2 el.

lichtbruine basterdsuiker 

1 el.

volkoren rijstazijn

6

kippendijfilets van 125 g, bijgesneden en gehalveerd

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de pompoen, olie, het sesamzaad en zout in een kom en meng goed. Schep op een grote met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Klop voor de misokip de miso, olie, soja, mirin, suiker en azijn in een grote kom. Voeg de kip toe en schep goed om, zodat de kip rondom bedekt is. Zet tot gebruik apart.
  4. Leg nadat de pompoen 20 minuten in de oven heeft gestaan de misokip erop en schenk de eventueel resterende misomarinade erover. Zet nog 20 minuten in de oven of tot de kip gaar en mals is.
  5. Verdeel over de borden, bestrooi met extra sesamzaad, maak af met lente-ui en koriander en dien op.

Als perfecte balans tussen zout en zoet is misokip de absolute ster in deze recepten. Met een simpele switch geef je er zo een verrukkelijke nieuwe draai aan. Iedereen tevreden!

Dit recept is afkomstig uit Everyday Fresh van Donna Hay.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten met kip