Bloemkoolrijstbowls met krokante chili-eieren

Easy, peasy, lemon squeezy!

bloemkoolrijstbowls
Con Poulos

Donna Hay's nieuwste kookboek Everyday Fresh is gevuld met eenpansgerechten en recepten uit de voorraadkast & vriezer. Vandaag delen we het recept voor haar bloemkoolrijstbowls met krokante chili-eieren. Weer eens wat anders dan een roerbakgerecht met bloemkoolrijst

Kun je wel wat tips gebruiken? ELLE Eten sprak Donna Hay over haar nieuwe kookboek en ontfutselde haar ultieme tips om het simpel te houden in de keuken. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de bloemkoolrijstbowls
2 el.

extra vierge olijfolie

2

tenen knoflook, in plakjes

2 el.

oreganoblaadjes 

1

kilo bloemkool, geraspt

zeezout en grofgemalen zwarte peper

200 g

babyspinazie

Voor de krokante chili-eieren
1 el.

extra vierge olijfolie

2

grote rode chilipepers, in ringetjes

1

lente-uitje, in ringetjes

4

eieren

Bereidingswijze
  1. Verhit voor de bloemkoolrijstbowls een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en bak 1 minuut. Voeg de bloemkool en zout en peper toe en roerbak 5 minuten of tot de bloemkool zacht is. Roer de spinazie erdoor.
  2. Verhit voor de krokante chili-eieren een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie, chili en lente-ui toe en bak 1 minuut. Breek de eieren boven de pan en bak ze 1 minuut. Draai het vuur laag en dek de pan af. Bak nog 2 minuten of tot de eieren naar je zin zijn.
  3. Schep het bloemkoolrijstmengsel in kommen, leg er een chili-ei op en dien op.

Mijn favoriete nieuwe manier om bloemkoolrijst te maken is raspen op de good old blokrasp. De foodprocessor is lang niet altijd nodig. Een van de dingen die ik eerder had willen ontdekken! Zo makkelijk dat ik het tegenwoordig veel vaker maak.  

Dit recept is afkomstig uit Everyday Fresh van Donna Hay.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder