Donna Hay's nieuwste kookboek Everyday Fresh is gevuld met eenpansgerechten en recepten uit de voorraadkast & vriezer. Vandaag delen we het recept voor haar bloemkoolrijstbowls met krokante chili-eieren. Weer eens wat anders dan een roerbakgerecht met bloemkoolrijst.
Kun je wel wat tips gebruiken? ELLE Eten sprak Donna Hay over haar nieuwe kookboek en ontfutselde haar ultieme tips om het simpel te houden in de keuken.
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties:
4
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Voor de bloemkoolrijstbowls
2
el.
extra vierge olijfolie
2
tenen knoflook, in plakjes
2
el.
oreganoblaadjes
1
kilo bloemkool, geraspt
zeezout en grofgemalen zwarte peper
200
g
babyspinazie
Voor de krokante chili-eieren
1
el.
extra vierge olijfolie
2
grote rode chilipepers, in ringetjes
1
lente-uitje, in ringetjes
4
eieren
This ingredient shopping module is created and maintained by a third party, and imported onto this page. You may be able to find more information about this and similar content on their web site.
Bereidingswijze
Verhit voor de bloemkoolrijstbowls een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie, knoflook en oregano toe en bak 1 minuut. Voeg de bloemkool en zout en peper toe en roerbak 5 minuten of tot de bloemkool zacht is. Roer de spinazie erdoor.
Verhit voor de krokante chili-eieren een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Voeg de olie, chili en lente-ui toe en bak 1 minuut. Breek de eieren boven de pan en bak ze 1 minuut. Draai het vuur laag en dek de pan af. Bak nog 2 minuten of tot de eieren naar je zin zijn.
Schep het bloemkoolrijstmengsel in kommen, leg er een chili-ei op en dien op.
Mijn favoriete nieuwe manier om bloemkoolrijst te maken is raspen op de good old blokrasp. De foodprocessor is lang niet altijd nodig. Een van de dingen die ik eerder had willen ontdekken! Zo makkelijk dat ik het tegenwoordig veel vaker maak.
The queen of cookbooks heeft weer een prachtexemplaar uitgebracht: Home Made Basics staat vol met Yvette van Boven's favoriete basics om zelf te maken. Van simpele dressings tot zelfgemaakte gnocchi en tortilla's, alles vergezeld door haar gezellig stap-voor-stap illustraties.
Komt de naam Sami Tamimi je bekend voor, maar weet je niet zo 123 waardoor? Grote kans dat het komt door Ottolenghi's Jeruzalem, dat hij samen met Sami schreef. Tamimi bracht samen met Tara Wigley Falastin uit en is het vervolg op Jeruzalem. De gerechten zijn geïnspireerd door Sami en Tara's samenwerking met producenten en boeren in heel Palestina.
Sinds 2011 verzorgt Tal Maes voor ELLE Eten de receptrubriek Hitparade. Voor elke editie levert ze een eersteklas succesnummer aan. Het zijn allemansvrienden van over de hele wereld, van de Mexicaanse tot de Italiaanse keuken. Tals recepten zijn nu gebundeld in ELLE Eten Hitparade, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Naast de tophits die al in ELLE Eten verschenen bevat het boek volop nieuwe recepten.
De Bijbel van de Indonesische Keuken - Maureen Tan
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea.
Nigel Slater maakt al jaar en dag de mooiste en fijnste kookboeken uit de kast. Greenfeast is weer een lust voor het oog en keuken, met groenterecepten voor de lente en zomer.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io