Vormvrije lasagne met muntspinazie

Niet de moeite, wel de smaak!

vormvrije lasagne donna hay
Con Poulos

Donna Hay's nieuwste kookboek Everyday Fresh is gevuld met eenpansgerechten en recepten uit de voorraadkast & vriezer. Vandaag mogen we het recept voor haar vormvrije lasagne met muntspinazie delen, wat nu al een favoriet op de redactie is. 

Kun je wel wat tips gebruiken? ELLE Eten sprak Donna Hay over haar nieuwe kookboek en ontfutselde haar ultieme tips om het simpel te houden in de keuken. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
Voor de lasagne:
6

verse lasagnevellen, geblancheerd

verse lasagnevellen, geblancheerd

20 g

fijngeraspte parmezaan, plus extra

Voor de bloemkool-kaassaus
1

kilo bloemkool, in roosjes

500 mL

volle melk

60 g

fijngeraspte Parmezaanse kaas

zeezout en grofgemalen zwarte peper

Voor de muntspinazie
500 g

babyspinazie

4 g

fijngesneden muntblaadjes 

4 g

fijngesneden bieslook 

zeezout en grofgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Breng voor de saus de bloemkoolroosjes en melk in een grote pan op laag vuur zachtjes aan de kook. Doe een goed sluitend deksel op de pan en laat 8-10 minuten pruttelen of tot de bloemkool zacht is. Laat iets afkoelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en roer er de parmezaan en zout en peper door.
  3. Doe voor de muntspinazie de spinazie in een kom en schenk er kokend water over. Laat 30 seconden staan en giet af. Leg de spinazie tussen vellen keukenpapier en druk alle overtollige vocht eruit. Snijd de spinazie in dunne reepjes en meng in een kom met de munt, bieslook en zout en peper.
  4. Maak nu de lasagnes. Vet twee ovenvaste ronde schalen of koekenpannen van 16–18 cm licht in en leg in beide 1 lasagnevel. Verdeel over elk vel ⅙ van de saus en daarover ¼ van de muntspinazie. Maak op dezelfde manier nog een laag met lasagnevellen, bloemkool-kaassaus en muntspinazie en eindig met lasagnevellen, de resterende saus en de parmezaan. Zet de schalen op een bakplaat 25 minuten in de oven of tot de lasagne goudbruin is en borrelt. Strooi de extra parmezaan erover en dien op.

Dit recept is afkomstig uit Everyday Fresh van Donna Hay.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder