Goddelijke broccolisoep met cheddar
Soep + kaas = een topcombi.
Comfort food incoming! Deze broccolisoep met cheddar voldoet aan héél veel wensen. Je geeft jezelf een vitamineboost dankzij de broccoli (voeg gerust wat extra toe overigens), en geniet tegelijkertijd van de fijne, scherpe smaak van cheddar. De ultieme soep om een stuk stokbrood in te dippen: alsof je aan het kaasfonduen bent.
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
20
minuten
Totale Tijd:
1
uur
5
minuten
Ingrediënten
35
g
roomboter
1
ui
60
g
bloem
700
mL
kippenbouillon
1
grote broccoli
2
stengels bleekselderij (fijngesneden)
150
g
peen julienne (of rasp zelf 1 grote wortel)
475
mL
volle melk
300
g
cheddar
eventueel stokbrood
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat dit zo’n 5 minuten fruiten. Roer daarna de bloem erdoor en laat een minuut samen pruttelen voordat je langzaamaan de kippenbouillon toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de broccoli, wortelen en bleekselderij erdoorheen. Breng alles aan de kook en laat sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn – dit duurt zo’n 20 minuten.
- Voeg daarna de volle melk toe, breng het opnieuw aan de kook en roer dan ook de cheddar erdoor (laat een klein beetje cheddar over).
- Breng op smaak met nog wat peper en zout, vul de soepkommen en garneer met nóg wat heerlijke cheddar. Klaar! Serveer er stokbrood bij als je lekker wilt dippen.
Gek op pittig? Garneer de soep dan met wat chili flakes.
Bron: Delish
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io