Goddelijke broccolisoep met cheddar

Soep + kaas = een topcombi.

Comfort food incoming! Deze broccolisoep met cheddar voldoet aan héél veel wensen. Je geeft jezelf een vitamineboost dankzij de broccoli (voeg gerust wat extra toe overigens), en geniet tegelijkertijd van de fijne, scherpe smaak van cheddar. De ultieme soep om een stuk stokbrood in te dippen: alsof je aan het kaasfonduen bent.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 1 uur 5 minuten
Ingrediënten
35 g

roomboter

1

ui 

60 g

bloem

700 mL

kippenbouillon

1

grote broccoli 

2

stengels bleekselderij (fijngesneden)

150 g

peen julienne (of rasp zelf 1 grote wortel)

475 mL

volle melk

300 g

cheddar

eventueel stokbrood

Bereidingswijze
  1. Smelt de roomboter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en laat dit zo’n 5 minuten fruiten. Roer daarna de bloem erdoor en laat een minuut samen pruttelen voordat je langzaamaan de kippenbouillon toevoegt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Roer de broccoli, wortelen en bleekselderij erdoorheen. Breng alles aan de kook en laat sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn – dit duurt zo’n 20 minuten.
  3. Voeg daarna de volle melk toe, breng het opnieuw aan de kook en roer dan ook de cheddar erdoor (laat een klein beetje cheddar over). 
  4. Breng op smaak met nog wat peper en zout, vul de soepkommen en garneer met nóg wat heerlijke cheddar. Klaar! Serveer er stokbrood bij als je lekker wilt dippen.

Gek op pittig? Garneer de soep dan met wat chili flakes. 

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Voorgerechten