Geroosterde tomatensoep met basilicum

Gewoonweg hartverwarmend ;-)

Deze tomatensoep met basilicum is misschien eenvoudig, maar alles wat we nodig hebben op een koude dag. Door de tomaten van tevoren – met knoflook – te roosteren, geef je ze een extra intense smaak. Tip: serveer met een broodje gesmolten kaas om er lekker in te dippen. Wil je de soep veganistisch? Laat dan enkel de Parmezaanse kaas en crème fraîche weg uit het recept et voilà.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
1

kilo roma-tomaten

6

teentjes knoflook

1

middelgrote ui (gesnipperd)

1 L

groentebouillon

schil van een Parmezaanse kaas

1 tl.

chilivlokken

1

basilicumplant

crème fraîche (om te garneren)

Bereidingswijze
  1. Verwarm allereerst de oven voor op 230 graden. Snijd in de tussentijd de gewassen tomaten in vieren. Spreid alle tomaten – met de knoflookteentjes – uit op de bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en kruid royaal met peper en zout. Rooster de tomaten vervolgens voor zo’n 25 minuten in de oven. 
  2. Verhit wat olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit hier de ui in. Voeg hier iets later de geroosterde tomaten en knoflook aan toe, om er vervolgens de bouillon bij te schenken. Gebruik een staafmixer  om dit alles tot een gladde massa te mixen.
  3. En dan hét geheim van deze soep: leg de schil – ja echt – van een stuk Parmezaanse kaas in de soep. Voeg vervolgens de fijngesneden basilicumblaadjes toe en breng op smaak met de chilivlokken en nog wat peper en zout. Breng alles aan de kook en laat, op lager vuur, zo’n 20 minuten sudderen. Blijf tussendoor goed roeren! 
  4. Haal na 20 minuten de schil van de Parmezaanse kaas uit de soep. Serveer de soep in een kom, voeg nóg iets meer basilicum toe en besprenkel naar wens met olijfolie en/of een toef crème fraîche.  

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Voorgerechten