Winterproof recept: makkelijke caesarsalade met spruitjes

En lekker veel Parmezaanse kaas…

Laat de Romeinse sla maar liggen: deze caesarsalade maak je met knapperige spruitjes. De manier om volop van deze toch wat bittere groente te genieten. Dit winterse gerecht staat al binnen 20 minuten op tafel.

Let op: wil je het gerecht helemaal vegetarisch, let dan op welke caesardressing je koopt, of maak 'm zelf. In veel varianten zit ansjovis.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
2 el.

olijfolie

900 g

spruitjes

peper en zout

1 el.

rodewijnazijn 

125 mL

caesardressing

Parmezaanse kaas

1

teentje knoflook

 sap van een halve citroen

1 tl.

gedroogde oregano

croutons

Bereidingswijze
  1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de gesneden spruitjes toe. Breng op smaak met peper en zout en bak de spruitjes, in zo’n 5 minuten, gaar en lekker knapperig. Roer de rode wijnazijn door de spruitjes in de pan en haal daarna van het vuur: je kunt de spruitjes alvast overgooien in een grote saladeschaal. 
  2. Schenk de caesardressing in een middelgrote kom en mix hier de geraspte Parmezaanse kaas (ongeveer driekwart van het stuk), knoflook, citroensap en oregano door. Sprenkel de dressing over de spruitjes en roer goed door. 
  3. Garneer de salade met croutons en wat extra Parmezaanse kaas.

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega