Deze vegetarische chili staat in 4 stappen op tafel

En zit boordevol groenten!

Deze heerlijke, én supermakkelijke, chili maak je met onder meer drie soorten bonen, jalapeño – voor wat extra spice – en hartverwarmende kruiden. Een ideaal gerecht dus voor op een koude, druilerige avond. Tip: serveer het bijvoorbeeld met een sneetje (maïs)brood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 - 8 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
1 el.

olijfolie extra vierge

1

ui (gesnipperd)

1

rode paprika (fijngesneden)

2

wortelen (geschild en fijngesneden)

3

teentjes knoflook (fijngehakt)

1

jalapeño (fijngehakt)

1 el.

tomatenpuree

1

blik pintobonen (425 gram), uitgelekt en gespoeld

1

blik zwarte bonen (425 gram), uitgelekt en gespoeld

1

blik kidneybonen (425 gram), uitgelekt en gespoeld

800 g

gepelde tomaten uit blik (het liefst fire roasted)  

750 mL

groentebouillon

2 el.

chilipoeder

1 el.

komijnpoeder

2 tl.

oregano

geraspte cheddar

zure room

verse koriander

Bereidingswijze
  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui, paprika en wortels voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de knoflook en jalapeño toe en bak nog zo’n minuut verder. 
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roer om. Doe vervolgens ook de tomaten, alle bonen, kruiden en de bouillon in de pan. Breng tot slot op smaak met peper en zout.
  3. Breng dit alles even aan de kook, zet het vuur daarna wat lager en laat het 30 minuten sudderen.
  4. Last but not least: serveer het met toppings als zure room, wat verse koriander en geraspte cheddar. Eetsmakelijk!

Bron: Delish

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder