Vegan cottage pie
Deze hartverwarmende ovenschotel behoort tot de categorie op-en-top winters comfortfood.

Deze veganistische cottage pie zit boordevol voedzame groenten en aromatische specerijen. Een flexibel gerecht dat je gemakkelijk naar eigen smaak aanpast. Vervang pastinaak bijvoorbeeld eens door knolselderij of zoete aardappel door pompoen. Een echte allemansvriend die zelfs de allerkleinste kan bekoren.
loskokende aardappelen, geschild en in kleine stukken
pastinaak, geschild en in kleine stukken
Olijfolie
ui, gesnipperd
shiitake, in stukken
teentjes knoflook, tot moes geplet
zoete aardappel, geschild en in blokjes
chiliflakes
ras el hanout
gerookte paprikapoeder
Peper en zout
blik (400 g) kerstomaten
blik (400 g) gekookte linzen
groentebouillon
Klontje boter
Handvol amandelschilfers
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de aardappelen en pastinaak in ongeveer 20 minuten in gezouten water gaar.
- Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de ui 2 minuten alvorens de shiitake en knoflook toe te voegen. Roerbak 2 minuten en voeg de zoete-aardappelblokjes toe, gevolgd door de specerijen. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens de kerstomaten, linzen en bouillon toe. Laat 10-15 minuten pruttelen. Roer af en toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Giet het kookvocht van de aardappel en pastinaak af en stamp samen met een klont boter, peper en zout tot een smeuïge puree.
- Giet het zoete-aardappelmengsel in een ovenschaal en schep er de puree bovenop. Werk af met amandelschilfers en hier en daar een klontje boter. Zet 15-20 minuten in de hete oven. Dek de schotel af met aluminiumfolie als de amandelschilfers dreigen te verbranden.
Easy Dinners
Louise de Brabandere
Carrera