Geroosterde groene asperges met Parmezaanse kaas

Over het perfecte bijgerecht gesproken.

Je kunt asperges uiteraard koken of stomen, maar roosteren in de oven is óók een fijne optie. Dat geroosterde laagje geeft je groene asperges net wat meer smaak – evenals de topping van Parmezaanse kaas in dit recept. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 25 minuten
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
900 g

groene asperges

4 tl.

olijfolie extra vierge

grof zeezout

zwarte peper

parmezaanse kaas

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een stuk van uiteinden van de asperges. Deze zijn vaak erg taai – zelfs als ze gaar zijn. 
  2. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Houd je ook niet te erg in met de peper en zout: het zijn de enige kruiden die je gebruikt. Meng alles door elkaar op de bakplaat. 
  3. Doe de asperges voor 25 minuten in de oven. Zorg er wel voor dat ze in een ‘enkele laag’ liggen op de bakplaat (en dus niet over elkaar heen). Zo krijg je namelijk dat heerlijke geroosterde laagje. 
  4. Rasp als laatste nog wat Parmezaanse kaas over de geroosterde asperges en... done! 
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder