Sabich: Midden-Oosters pitabroodje gevuld met gegrilde aubergine, ei en tahin
Dit is dé ultieme thuiswerklunch
Op zo’n beetje elke hoek van de straat in Israël vind je sabich: een rijkgevulde pita met onder andere gegrilde aubergine, tahin en een gekookt eitje. Dit street food pareltje kun je ook goed thuis maken, het broodje is namelijk perfect geschikt als (thuiswerk)lunch en als avondeten. Met gegrilde aubergine, een kruidige dressing en een gekookt eitje.
FYI: in Israël is het zelfs een populair ontbijt. Sabich kan wel eens je nieuwe lievelingsbroodje worden… Eetsmakelijk!
verse peterselie
verse koriander
teen knoflook
Griekse yoghurt
suiker
zout
harissa
scheutje olijfolie
kleine chilipeper
tahin
cherrytomaatjes (in kwartjes gesneden)
ui, gesnipperd
komkommer, in blokjes
verse peterselie
citroensap
olijfolie
gekookte eieren
courgette
aubergine
pitabroodjes
hummus
- Hak alle kruiden en knoflook voor de dressing. Mix met de resterende ingrediënten in een kom tot een smeuïge, oranjeachtige (dankzij de tahin en harissa) dressing.
- Mix voor de groentevulling alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
- Snijd de gekookte eieren in partjes.
- Verwarm een grillpan voor op middelhoog vuur. Snijd plakjes van de aubergine en courgette, besprenkel beide kanten met olijfolie, zout en peper en gril allebei de kanten zo'n 5 minuten in een pan.
- Bijna klaar! Snijd de pitabroodjes open en besmeer de binnenkanten met de hummus. Vul ze vervolgens eerst met wat plakjes gegrilde aubergine en courgette, daarna de partjes gekookte ei en vervolgens de kruidige groentevulling. Top met de dressing et voilà: bereid je voor op een fantastische, Midden-Oosterse smaaksensatie.
Bron: Delish